header banner
Default

Disney onderzoekt manieren om het delen van accounts te voorkomen


Table of Contents

    Klopt. Spotify is absoluut niet compleet. Maar als je het vergelijkt met een aanbod zoals dat van Netflix bijvoorbeeld, dan is dat niet meer te vergelijken. Het is misschien niet helemaal eerlijk om het zo te zien. Maar de gemiddelde consument zal het wel zo oordelen. De kwaliteit is ook een goed punt van je. Maar kwaliteit is ook een probleem bij Netflix. Je moet het duurste abonnement nemen om 4K te kunnen kijken. Dat terwijl de meeste mensen wel over een 4k apparaat beschikken. Ik bedoel ermee te zeggen dat Streamingdiensten zoals bijvoorbeeld Netflix in vergelijking karig en gelimiteerd te noemen zijn terwijl je er wel een hoge prijs voor betaald. Zeker gezien de restricties die erop werden gelegd recentelijk. Het is dan heel simpel om te zeggen dat het je eigen keuze is wat je afneemt, wat zoveel mensen doen.

    Daarnaast heb je genoeg plekken waar je muziek die je mist op streamingdiensten als Spotify wel tegen redelijke prijzen kunt aanschaffen. Nogmaals, het is misschien niet het beste om deze twee diensten direct te vergelijken vanwege alle alternatieven. Maar ik kan het niet helpen om te vinden dat video streaming diensten een erg scheve lijn trekken met de mogelijke conclusie tot een oplopende piraterij. Maar goed, we moeten Tim ook wat te doen geven.

    [Reactie gewijzigd door Septimamus op 10 augustus 2023 13:03]

    Spotify is absoluut niet compleet. Maar als je het vergelijkt met een aanbod zoals dat van Netflix bijvoorbeeld, dan is dat niet meer te vergelijken.

    Ik mis zelf toch echt een hoop op een Spotify, en een hele boel andere artiesten waar ik al jaren naar luister zijn het afgelopen jaar pas toegevoegd, en vaak nogsteeds niet alles. Hoe compleet of missent het is ligt ook maar net aan wat je luisterd.

    Daarbij de disclaimer dat ik het niet continue bij hou maar af en toe tegenkom omdat anderen het gebruiken of noemen, of ik om wat voor reden dan ook toevallig ff kijk op Spotify, gezien ik zelf mede om deze reden geen Spotify heb.

    Maar kwaliteit is ook een probleem bij Netflix. Je moet het duurste abonnement nemen om 4K te kunnen kijken.

    Tja, dit ontken ik ook niet. Maar het is beschikbaar. Mijn punt was dat Spotify enkel lage kwaliteit heeft. Beetje alsof Netflix enkel 780p zou aanbieden. Zonder optie voor 4K, zou men dat dan wel prima vinden bij Netflix? Denk het ook niet. En Spotify wil nu wel Hi-Fi wil gaan toevoegen, maar ook voor 20+ euro (en nogsteeds een gelimiteerde library). Dus dan kom je aardig op hetzelfde schuitje.

    Ik heb trouwens al mijn streamingdiensten in 1080p. Is voor mij echt meer dan genoeg, en ik zie dan weer niet in waarom ik extra zou moeten betalen voor 4K. Ook op mijn 4K schermen vind ik 1080p prima.

    Daarnaast heb je genoeg plekken waar je muziek die je mist op streamingdiensten als Spotify wel tegen redelijke prijzen kunt aanschaffen.

    Films en TV serries kun je ook voor een paar euro online kopen, shows met veel episodes kosten natuurlijk wel een beetje meer dan een film maar ook dat valt digitaal mee. DVDs en BlueRays kosten wat meer, maar als ik kijk naar wat ik betaal voor een CD zijn die vaak ook goedkoper te krijgen fysiek dan muziek. Dus met die logica is film en TV ook zo aan te vullen.

    Het is misschien niet helemaal eerlijk om het zo te zien. Maar de gemiddelde consument zal het wel zo oordelen.

    Hier ben ik het mee eens. Maar dan kom je op het punt dat ik ook net zo goed klaag over hoe de gemiddelde consument oordeelt op dit soort zaken ;) . Die willen in mijn ogen namelijk vaak te veel voor te weinig, en zijn te gewend geraakt aan "gratis" en onder-kostprijs-goedkope dingen. En gratis bestaat natuurlijk niet, en onder-kost-prijs is vaak een trukje om later meer aan je te kunnen verdienen door concurentie kapot te maken of je erin te zuigen.

    Dit valt imho verder weer terug op dat het enige echte verschil is dat die heeft toevallig wel wat aan je eisen voldoet, en dat die eisen voor de gemiddelde consument bij muziek nou eenmaal veel lager liggen dan bij film en TV. Ik vind het persoonlijk best vergelijkbaar. Als iemand die juist veel met muziek heeft kom ik de genoemde problemen omrent streaming van film en TV vaak tegen in de muziek. En tja, als je nou toevalig iemand bent die heel erg van Netflix shows houd, dan vind je Netflix waarschijnlijk ook prima. Nou is dat iets lastiger dan muziek omdat mensen er vaak dieper in zitten en daardoor verder uitlopende voorkeuren hebben, maar verder is het best wel hetzelfde schuitje.

    Zeker gezien de restricties die erop werden gelegd recentelijk.

    Hebben we het dan over je inlog gegevens delen? Ik denk dat de enige fout die Netflix gemaakt heeft dit op social media promoten door lekker mee te doen met de memes. Want naar mijn weten is het volgens de ToS nooit toegestaan om buiten huishouden te delen, maar werd daar niks mee gedaan.

    Dus voor de duidelijkheid, daar hebben ze zeker steken laten vallen en snap dat mensen daar boos over worden. Maar ik snap het van hun kant ook wel weer. Het was goede, niet doordachte reclame. En daar komen ze nu achter. Maar om dat nou een end all probleem te maken.

    Maar ik kan het niet helpen om te vinden dat video streaming diensten een erg scheve lijn trekken met de mogelijke conclusie tot een oplopende piraterij.

    Maarja, piraterij is en blijft illegaal. En omdat je de streaming voorwaarden stom vind, vind ik geen reden om iemand dan maar niet voor z'n werk te betalen. Spotify en andere muziek diensten hebben niet de muziek die ik wil op de kwaliteit die ik wil. Dus koop ik CDs en rip ik die om onderweg te luisteren. Vergelijkbaar kun je ook een Plex server opzetten met DVD rips of digitale aanschaffen als je streaming echt zo stom vind. Daarin ga ik eigenlijk mee met een comment van iemand anders die ik eerder zag: piraterij omdat iets gewoon niet beschikbaar is snap ik nog, maar omdat je het te duur vind of te versnippert niet.

    Ik betaal zelf voor Netflix, Amazon Prime Video, HBO-Max, en Viki. Dat is zo'n 20 per maand voor Netflix, Amazon en HBO + 30 per jaar voor Viki. Gezien ik niet zo hou van steeds afsluiten en openen en vaak browse als ik wil kijken ipv mijn TV gebruik plan is dat continue. Dat vind ik het zelf nog wel waard. Disney heeft relatief weinig wat ik nog niet gezien heb maar wel interesant vind, dus die heb ik niet. De paar dingen die daar op staan, mis ik dan maar, of ik kijk ze in de bios, of als ik bij vrienden of familie thuis ben op bezoek op hun TV. Heel soms piraat ik wel eens wat, maar dat is dan omdat het compleet nergens te krijgen is en er geen opties zijn om het betaald te bekijken. Als die er wel waren, deed ik dat wel.

    Maar ik ben dan idd weer meer een muziek fanaat en kijk TV voor de ontspanning. Vind uberhoubt veel moderne releases op film en TV tegenvallen, nog buiten het hele streamingverhaal om. Hier een daar wel wat goeds dat doordacht is en mooie diepgang heeft, zeg zeker niet dat alles kut is, maar het meeste zit vol met plotholes en mist diepgang, of is gewoon een rehash van hetzelfde. In mijn ogen dan. Dus dat beinvloed mij waarschijnlijk vergelijkbaar als hoe de meeste mensen bij muziek minder kieskeurig zijn over de streamingdiensten hun aanbod.

    Maar verder dit topic omrent piracy vs betalen of missen door toedoen van streamingservices hun gedrag is denk ik een eindeloze discussie, want denk dat beide kanten het daar nooit met elkaar eens gaan zijn. Ik zou daar een agree to disagree van maken. Persoonlijk ligt mijn grootste bezwaar tegen streaming niet in de prijzen, maar in wat er uitbetaald wordt aan de artiesten, of dat nou acteurs of muziekanten zijn. Maar betalen voor services vind ik niet meer dan normaal, en ik denk dat veel mensen te gewend zijn aan gratis of goedkoop, ook al is dat vaak onder kostprijs. En niet enkel streaming, maar alles in het leven. Van onze kleding tot digitale diensten.

    Dus laten we het op een agree to disagree houden hier ;) .

    Sources


    Article information

    Author: Troy Holt

    Last Updated: 1704096482

    Views: 576

    Rating: 3.9 / 5 (77 voted)

    Reviews: 81% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Troy Holt

    Birthday: 1976-12-07

    Address: 428 Garcia Island Apt. 245, Port Jesse, IA 50299

    Phone: +4435997671355180

    Job: Landscape Architect

    Hobby: Telescope Building, Cycling, Hiking, Running, Mountain Climbing, Arduino, Rowing

    Introduction: My name is Troy Holt, I am a brilliant, resolute, unwavering, unguarded, honest, lively, dear person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.